Днес времето ще остане ветровито, макар че вятърът на места ще

...
Днес времето ще остане ветровито, макар че вятърът на места ще
Коментари Харесай

Силен вятър в част от страната, времето застудява още

Днес времето ще остане прохладно , въпреки че вятърът тук-там ще отслабне и ще бъде сдържан, в Дунавската низина и западните региони от Горнотракийската равнина и краткотрайно мощен от северозапад. Облачността ще е променлива, преди обяд над източните и планинските региони по-често забележителна и там на обособени места ще прехвърча сняг.

Жълт код за рисково време и мощен вятър е разгласен в 12 области на страната . Предупреждението е в действие за: Видин , Монтана , Враца , Плевен , Ловеч , Габрово , Велико Търново , Русе , Търговище , София област , Пазарджик и Пловдив

В следобедните часове над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево . Ще застудее и оптималните температури ще бъдат сред 1 и 6 градуса, в София - към 1 градус. Атмосферното налягане ще се покачва и ще бъде по-високо от междинното за януари, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. 

Над Черноморието облачността ще е променлива, преди обяд по-често забележителна и на изолирани места ще превали едва. След обяд облачността ще намалее до най-вече слънчево време. Ще продължи да духа сдържан до мощен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 5-6 градуса. Температурата на морската вода е 6р-8р. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините преди обяд облачността ще е по-често забележителна и на обособени места ще прехвърча сняг. В следобедните часове ще бъде най-вече слънчево. Ще продължи да духа мощен, по билата и краткотрайно плевел вятър от северозапад. Ще застудее доста и оптималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 7 градуса, на 2000 метра - към минус 12 градуса.

В сряда северозападният вятър ще отслабне още. Ще има променлива облачност, постоянно до слънчево . Температурите още малко ще се намалят и минималните ще са сред минус 7 и минус 2 градуса, оптималните - най-вече сред 0 и 5 градуса.

В четвъртък вятърът ще е от запад-югозапад, в източните региони от югозапад, до сдържан. Главно дневните температури ще се покачат и оптималните ще са сред 5 и 10 градуса. През по-голямата част от деня ще бъде най-вече слънчево , към вечерта облачността ще стартира да се усилва.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР